Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn

Het einde van jouw verlof

Het weer oppakken van jouw dagelijkse routines en een soepele terugkeer naar de werkvloer. Met aandacht voor jouw nieuwe identiteit als moeder.

 Herstellen van een bevalling duurt langer dan de ‘standaard’ verlofperiode van zestien weken. Wanneer je routines weer gaat oppakken blijft goed voor jezelf zorgen één van de moeilijkste dingen. Nieuwe balans


Oude en nieuwe routines 

De stap om na je verlof weer aan het werk te gaan is een grote. Je moet de babybubbel uit en gaat de wereld weer in. Werk vraagt om een totaal andere focus en nieuwe routines. Jezelf en jouw kind(eren) klaarmaken voor de dag en iedereen op tijd de deur uit krijgen, of thuiswerken met je kind(eren) in de buurt; het is een grote uitdaging.


Terugkeer naar werk

Langere tijd achtereen weg zijn van je baby geef je misschien een schuldgevoel en/of voelt onwennig. Door jouw nieuwe identiteit, slaapgebrek en een ‘mombrain’ kun je je werk bovendien heel anders ervaren dan vóór je verlof.


Jouw dagelijkse leven

Naast het werken willen we als moeders vaak nog zoveel meer: afspreken met vrienden, sporten, je relatie levendig houden en je kind(eren) voldoende aandacht geven. Het is veel! Alles tegelijk willen kan je stress bezorgen en het gevoel geven tekort te schieten. Mogelijk met lichamelijke en mentale klachten als gevolg. 


En vergeet niet: je bent ook nog herstellende van een zwangerschap en bevalling!

Is onze begeleiding iets voor jou?

 • Wil jij aandacht (blijven) geven aan jouw lichamelijke en mentale herstel?
 • Wil jij werken aan een goede balans tussen werk en moederschap?
 • Wil jij keuzes maken die passen bij wat je op dit moment belangrijk vindt in je leven?
 • Wil jij grenzen (leren) aangeven om meer ruimte te maken voor jezelf?
 • Wil jij leren dealen met gevoelens die het moederschap (in combinatie met andere verantwoordelijkheden) met zich meebrengt, zoals schuld of schaamte?
 • Wil jij lichamelijke klachten (en milde mentale klachten) verhelpen/voorkomen?

  Als jij op deze vragen “ja” kan antwoorden, dan ben je bij ons op de juiste plek!

Je kunt bij ons individuele begeleiding volgen of meedoen met een groepscursus. Vind je het leuk om andere vrouwen te ontmoeten en ervaringen te delen, dan raden we je een groepscursus aan. Geef je de voorkeur aan persoonlijke benadering van ons, dan is een individueel traject geschikt.

INDIVIDUEEL TRAJECT


Persoonsgerichte en positieve psychosomatische therapie

Je krijgt bij ons de juiste ondersteuning om met lichamelijke klachten om te gaan die ontstaan als gevolg van stress en spanningen in de periode na je verlof. Dit doen we onder andere door:

 • Samen te kijken hoe je spanningen kunt vermijden of hier anders mee om kunt gaan
 • Lichaamsgerichte oefeningen, o.a. vanuit de haptonomie (aanrakingen)
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • (Cognitieve) gedragstechnieken, o.a. ACT
 • Inzichtgevende gesprekken en uitleg 
  Wij kiezen bewust voor een positieve benadering, waarin we uitgaan van jouw kracht als vrouw en jouw vermogen om met de lichamelijke, mentale en emotionele veranderingen van het prille moederschap om te gaan. 

 


Altijd een vrijblijvende intake

Voor we samen een behandeltraject aangaan vinden we het belangrijk dat je kennis maakt met ons en onze manier van werken. Een goede match is belangrijk om vooruit te kunnen komen! Daarom doen we altijd een vrijblijvende intake. Een individueel traject wordt, mits je voldoende verzekerd bent, vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. MEER INFO

GROEPSCURSUS - BACK ON TRACK


Met vertrouwen weer aan het werk

In de cursus Back on Track draait alles om het oppakken van dagelijkse routines. Je krijgt inzicht in je eigen behoeften als moeder en leert handelen naar de waardes die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast is er volop aandacht voor verder herstel na de bevalling en het werken aan veerkracht, zowel lichamelijk als mentaal.


Ervaringen delen
Je staat er niet alleen voor! Samen met andere moms vorm je onder onze begeleiding een community. Hierbij draait het om verbinding, herkenning en erkenning. Samen gaan we aan de slag om ervoor te zorgen dat jij jezelf niet vergeet.


Praktische handvatten

De cursus bestaat uit praktische oefeningen, zit boordevol tips, inzichtgevende opdrachten en heeft een nuchtere insteek met humor.


Opbouw

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten die elke week plaatsvinden. Elke bijeenkomst duurt 1 uur.


Dagen en tijden

De back on track cursussen zijn op donderdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.


Locatie

In onze gezondheidsstudio in Amsterdam Noord

25 nov/2 dec/9 dec/16 dec/ 23 dec
Prijs: € 199,00