Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn

Een druk gezinsleven

Om dicht bij jezelf te blijven in een druk gezinsleven waarin je veel ballen in de lucht probeert te houden.
Wij moeders leggen de lat hoog: een geweldige carrière, de beste moeder zijn, een evenwichtige relatie, een rijk sociaal leven, gezond eten, sporten. We willen het zo graag goed doen! Ironisch genoeg worden we door deze fixatie op het beste van het beste, keer op keer gewezen op onze tekortkomingen en vergeten we dat we het al goed doen! Een druk bestaan


Een hectisch leven

Samengesteld gezin? Stel met één kind? Een gezin met meerdere kinderen? Een (bewust) alleenstaande moeder? Hoe jouw dagelijks leven er ook uitziet, het gezinsleven is in de huidige tijd voor veel vrouwen een druk bestaan.


Aandacht voor jou

Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet vergeet te midden van de dagelijkse hectiek? Waar haal je de tijd vandaan om op te laden? Hoe blijf je in balans als je zoveel verantwoordelijkheden tegelijk hebt? Als moeders zijn we voortdurend op de buitenwereld gericht en aan het zorgen voor anderen. We gaan hierdoor snel voorbij aan signalen (van het lichaam) dat het te veel is en lopen onszelf voorbij. 


Luisteren naar je lichaam

Bij ons ga je (weer) naar je lichaam luisteren door te oefenen met lichaamsbewustzijn en de ademhaling. Daarnaast leer je: ook zonder alles te geven (inclusief mijn laatste beetje energie) doe ik het goed. Het ´perfecte plaatje´ kunnen loslaten maakt alles zoveel lichter. Je behoeftes achterhalen, durven uitspreken en grenzen aangeven zijn belangrijke pijlers in onze begeleiding.Is onze begeleiding iets voor jou?


 • Wil jij richting geven aan jouw behoeften als vrouw en als moeder?
 • Wil jij lichamelijke (en milde mentale) klachten verhelpen en/of voorkomen?
 • Wil jij naar je lichaam leren luisteren?
 • Wil jij je minder aantrekken van anderen?
 • Wil jij meer rust ervaren in jouw dagelijkse leven? 
 • Wil jij om kunnen gaan met de uitdagingen die het moderne moederschap met zich meebrengt?


Als jij op deze vragen “ja” kan antwoorden, dan ben je bij ons op de juiste plek!

INDIVIDUEEL TRAJECT

Persoonsgerichte en positieve psychosomatische therapie

Je krijgt bij ons de juiste ondersteuning om met lichamelijke klachten om te gaan die ontstaan als gevolg van stress en spanningen die het moderne moederschap met zich meebrengt. Dit doen we onder andere door:

 • Samen te kijken hoe je stress kunt vermijden of hier anders mee om kunt gaan
 • Lichaamsgerichte oefeningen, o.a. vanuit de haptonomie (aanrakingen)
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • (Cognitieve) gedragstechnieken, o.a. ACT
 • Inzichtgevende gesprekken en uitleg 
  Wij kiezen bewust voor een positieve benadering, waarin we uitgaan van jouw kracht als vrouw en jouw vermogen om met de lichamelijke, mentale en emotionele uitdagingen van het moederschap om te gaan. 

 


Altijd een vrijblijvende intake

Voor we samen een behandeltraject aangaan vinden we het belangrijk dat je kennis maakt met ons en onze manier van werken. Een goede match is belangrijk om vooruit te kunnen komen! Daarom doen we altijd een vrijblijvende intake. Een individueel traject wordt, mits je voldoende verzekerd bent, vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. 
MEER INFO