Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn

Het vierde trimester

Voor optimaal herstel in het 4e trimester, zodat jouw gezondheid én die van je kindje de hoogste prioriteit kunnen zijn.


quote-startInvesteer samen met ons in jouw optimale herstel na de geboorte van je kindje. Daar pluk je niet alleen nu, maar ook later de vruchten van. Je krijgt immers maar één kans om goed te herstellen van een zwangerschap en bevalling. quote-eindsarah & Manon


Een grote verandering


Nieuwe levensfase

Wanneer je kindje is geboren, word ook jij als moeder geboren. Een grotere en meer vrouwelijke gebeurtenis, bestaat niet. Een enorme verandering! Je hebt geen seconde tijd meer voor jezelf en staat 24/7 in dienst van jouw kindje. De knop gaat nooit ‘uit’, ook ’s nachts niet. 


De 'malle-mama-molen'
Het moederschap zit bovendien vol tegenstrijdigheden. Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf, maar wordt ook geconfronteerd met je beperkingen. Het ene moment ben je volmaakt gelukkig, het andere word je overvallen door angst, boosheid of verdriet. Best verwarrend, zeker omdat je om je heen vaak alleen de positieve geluiden hoort. 


Wir-war van emoties

Sommige moeders voelen zich alleen. Daar zit je dan met al je emoties. Je oude leven is ver te zoeken en je bent nog volop zoekende naar de oude jij én naar jouw nieuwe identiteit als vrouw en moeder. Dit is behoorlijk heftig, zeker wanneer je weinig steun hebt vanuit je omgeving. 


Rust als basis

Des te belangrijk om goed voor jezelf te (laten) zorgen. Gun jezelf de rust (in hoeverre dat mogelijk is natuurlijk), zodat ook je lichaam de tijd krijgt om te herstellen. Juist in deze periode waarin je extra kwetsbaar bent voor lichamelijke en mentale klachten.

Is onze begeleiding iets voor jou?


  • Heb je behoefte aan eerlijke en betrouwbare informatie over alle veranderingen (lichamelijk, mentaal en praktisch) in het 4e trimester?
  • Wil je optimaal herstellen na de bevalling?
  • Wil je lichamelijke (en milde mentale klachten) als gevolg van stress en spanningen door het prille moederschap verhelpen of voorkomen?


Als jij op deze vragen “ja” kan antwoorden, dan ben je bij ons op de juiste plek!

 

Je kunt bij ons individuele begeleiding volgen of meedoen met een groepscursus. Vind je het leuk om andere vrouwen te ontmoeten en ervaringen te delen, dan raden we je een groepscursus aan. Geef je de voorkeur aan persoonlijke benadering van ons, dan is een individueel traject geschikt.

INDIVIDUEEL TRAJECT


Persoonsgerichte en positieve psychosomatische therapie

Je krijgt bij ons de juiste ondersteuning om met lichamelijke klachten om te gaan die ontstaan als gevolg van stress en spanningen tijdens het vierde trimester. Dit doen we onder andere door:

  • Samen te kijken hoe je de spanningen kunt verminderen of hier anders mee om kunt gaan
  • Lichaamsgerichte oefeningen, o.a. vanuit de haptonomie (aanrakingen)
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • (Cognitieve) gedragstechnieken, o.a. ACT
  • Inzichtgevende gesprekken en uitleg 
    Wij kiezen bewust voor een positieve benadering, waarin we uitgaan van jouw kracht als vrouw en jouw vermogen om met de lichamelijke, mentale en emotionele veranderingen van het prille moederschap om te gaan. 

 


Altijd een vrijblijvende intake

Voor we samen een behandeltraject aangaan vinden we het belangrijk dat je kennis maakt met ons en onze manier van werken. Een goede match is belangrijk om vooruit te kunnen komen! Daarom doen we altijd een vrijblijvende intake. Een individueel traject wordt, mits je voldoende verzekerd bent, vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. 

 


MEER INFO

GROEPSCURSUS - NEW BORN MOM


Dé complete postnatale cursus

Waar de meeste cursussen alleen gericht zijn op de zwangerschap, richt de New Born Mom cursus zich specifiek op het vierde trimester. Samen met andere kersverse moeders vorm je onder onze begeleiding een community. Onze ervaring leert dat het fijn is om ervaringen te kunnen delen en te merken dat je niet de enige bent. De cursus bestaat uit praktische oefeningen, zit boordevol tips, inzichtgevende opdrachten en heeft een nuchtere insteek.


Opbouw

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Een bijeenkomst duurt 1 uur. 

Je kunt starten vanaf 2 weken na je bevalling.


Dagen en tijden

De New Born Mom cursussen zijn op vrijdagochtend van 11.30u tot 12.30u.


Locatie

In onze gezondheidsstudio in Amsterdam Noord

7 jan/14 jan/ 28 jan/4 feb/11 feb
Prijs: € 275,00