Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn
Gezondheidsstudio FemmeVital

Blijf niet met klachten lopen

Blijf niet met klachten lopen


Op een zeker moment in ons leven lopen we als vrouw en moeder allemaal wel eens tegen uitdagingen en onzekerheden aan. Soms worden we uitgedaagd door een concrete gebeurtenis, zoals een bevalling, en soms zijn het meerdere factoren die veel van ons vragen. Hier mee omgaan kan als vanzelf gaan, maar soms is de impact groter en raak je uit balans. Hierdoor kun je mentale en/of lichamelijke klachten krijgen.


Hulp vragen en accepteren is voor de meeste van ons niet makkelijk. Soms schamen we ons voor wat we voelen of we denken dat pijn en ongemak er gewoon bij horen. Toch raden we je aan: blijf er niet mee rondlopen! De meeste klachten zijn met de juiste ondersteuning te verhelpen en te voorkomen. 


Met welke klachten kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht met psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten ontstaan als je teveel ballen in de lucht houdt waardoor je uit balans raakt. Dit uit zich in klachten zoals:


  • Aanhoudende nek/hoofdpijn
  • Aanhoudende rug/bekkenpijn
  • Angst en paniek (voor de bevalling)
  • Hyperventilatie of verstoorde ademhaling
  • Gevoel uit balans te zijn
  • Gespannenheid en/of opgejaagd gevoel
  • Overspannenheid
  • (Over)vermoeidheid, uitputting en/of slaapproblemen

Wat houdt een vrijblijvende intake in?


Stap 1

Voorafgaand aan de intake vul je een online vragenlijst in. Deze vragenlijst brengt in kaart welk(e) pijler(s) van je gezondheid aandacht nodig hebben en wat je graag wilt aanpakken.


Stap 2

Tijdens de intake van ongeveer 15 minuten (via zoom) bespreken we jouw uitkomsten op de vragenlijst en wat we voor jou kunnen betekenen. Wanneer we allebei enthousiast zijn gaan we de samenwerking aan.


Stap 3

We stellen globaal alvast een traject op maat samen. In dit traject is opgenomen waar we samen naartoe willen werken, het verwachtte aantal consulten, de duur en de kosten van het traject. Kortom, je weet vooraf waar je aan toe bent.Plan hieronder een vrijblijvende intake in.


Aan de slag


Wie zijn wij?

Wij zijn Sarah en Manon, psychosomatisch werkend oefentherapeuten Mensendieck. Dit betekent dat wij gespecialiseerd zijn in de behandeling van lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door stress en spanningen. Tijdens de begeleiding richten we ons op de samenhang tussen het lichaam en psychische druk die ontstaat tijdens de zwangerschap en het prille moederschap. Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en hebben contracten met alle zorgverzekeraars. 

 

Hoe ziet een consult eruit?

Een consult duurt ongeveer 45 minuten. Afhankelijk van jouw doelen en wensen wordt er aandacht besteed aan bijvoorbeeld lichaamsgerichte oefeningen, ontspanning- en ademtechnieken en/of inzichtgevende gesprekken. 

Uit hoeveel consulten bestaat een individueel traject?

Het aantal consulten binnen een individueel traject verschilt per persoon. Het gemiddelde aantal is 6 consulten.


Hoelang duurt een individueel traject?

De duur van een traject varieert gemiddeld van 4 weken tot 12 weken.


Wat kost een individueel traject?

Een individueel traject wordt, mits je voldoende verzekerd bent, vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Betaal je zelf dan zijn de kosten per consult 75 euro. Plan direct een vrijblijvende intake

Kies een voor jou handige dag en tijd en vul rechts jouw gegevens in. Tot snel!

maandag, 29 november


dinsdag, 30 november


maandag, 6 december


dinsdag, 7 december


Jouw gegevens

Naam
E-mail
Telefoon
Bericht