Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn
Gezondheidsstudio FemmeVital

Wat is Leefstijlcoaching?

Wat is Leefstijlcoaching?

Leefstijlcoaching is een vorm van begeleiding die erop is gericht om jou te ondersteunen bij het maken van positieve veranderingen in je levensstijl. Samen verkennen we verschillende aspecten in je leven, zoals lichaamsbeweging, stressmanagement, slaappatronen, voeding en algemeen welzijn, met als doel een gezondere en evenwichtiger levensstijl te bereiken. We stellen een persoonsgericht plan op zodat jij je vitaal en veerkrachtig voelt. 


Dat wil ik!Beweegplan

Beweegplan

Beweging is een belangrijke focus binnen de leefstijlcoaching. Je wordt ondersteunt in het verbeteren van jouw lichaamshouding en bewegingsgewoonten om zo klachten te verminderen of te voorkomen. 


Samen stellen we een beweegplan op passend bij jouw situatie. 

Specifieke bewegingsoefeningen gericht op het versterken van bepaalde spieren, het verbeteren van de flexibiliteit, het vergroten van de stabiliteit en het bevorderen van een gezonde lichaamshouding worden aangepast aan jouw individuele behoeften en mogelijkheden. Stressmanagement

Stressmanagement

Stressmanagement kan een effectieve aanpak zijn om stress te verminderen en gezonde copingstrategieën te ontwikkelen. 

Samen kijken we welke oefeningen en technieken voor jou het meest geschikt zijn. Onderdelen binnen de begeleiding kunnen zijn: bewustwording, ontspanningstechnieken, grenzen stellen, time-management, ontspannen bewegen. 


Slaaptherapie

Slaaptherapie

Slaaptherapie verhelpt, verlicht en voorkomt slapeloosheid, problemen met slaapgedrag en storingen in het dag-en-nacht-ritme. Het doel van slaaptherapie is om je te helpen begrijpen wat de oorzaak is van jouw slaapprobleem en je te leren hoe je zelf aan de slag kunt gaan om je klachten aan te pakken. 


De methode die wij gebruiken heet cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i). Dit houdt in dat we samen met jou zoeken naar oplossingen voor je slapeloosheid. Je gaat aan de slag met tips en adviezen voor gezond slaapgedrag. Je leert om te ontspannen en stress los te laten. Je krijgt weer grip op je gedachten, emoties en gedrag. Met als resultaat: een goede slaap!


Voedingsadvies

Voedingsadvies

De oefentherapeut kan jou in de basis adviseren over gezonde en gevarieerde voeding. Samen brengen jullie in kaart in hoeverre er bij jou sprake is van een gezond voedingspatroon en welke aanpassingen eetgewoonten jouw algehele gezondheid kunnen verbeteren. 


Goed om te weten: voor specifieke vragen over callorie-inname, verandering van lichaamsgewicht (afname of toenname) of lichaamssamenstelling raden we je aan om naar een voedingsdeskundige of diëtist te gaan.