Gezondheidsstudio FemmeVital InstagramGezondheidsstudio FemmeVital FacebookGezondheidsstudio FemmeVital LinkedIn
Gezondheidsstudio FemmeVital

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?


Wij zijn Sarah en Manon, twee ervaren oefentherapeuten Mensendieck, Gezondheidswetenschappers en moeders. Met een gemeenschappelijke passie: onze kennis en kunde inzetten om de beste begeleiding te bieden aan vrouwen met (of zonder) lichamelijke klachten in de eerste 1000 dagen van het moederschap.

Als psychosomatisch werkend therapeuten zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door stress en overbelasting. Onze begeleiding richt zich op de samenhang tussen het lichaam en deze psychische druk, specifiek als gevolg van de ingrijpende veranderingen (lichamelijk, mentaal, emotioneel en sociaal) die plaatsvinden tijdens de zwangerschap en de periode daarna. Wij doen o.a. adem- en ontspanningstherapie, lichaamsgerichte oefeningen en cognitieve gedragstechnieken.


Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en voldoen aan de kwaliteitseisen zoals opgesteld door de beroepsvereniging. 
Ben je benieuwd of we iets voor je kunnen betekenen? Plan hier een vrijblijvende intake in voor een eerste kennismaking met ons.


Sarah Dankers

Sarah Dankers

Opleiding:

 • Bachelor oefentherapie Mensendieck (Hogeschool van Amsterdam)
 • Master Gezondheidswetenschappen (Maastricht University)
 • Opleiding psychosomatische therapeut (Instituut Psychosomatische therapie)


Loopbaan en expertise:

 • Oefentherapeut Mensendieck, psychosomatiek en zwangerschapsbegeleiding (2009 tot heden)
 • Docent aan de faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam (2011 tot 2020)
 • Trainer voor psychosomatisch therapeuten over langdurig bestaande klachten (2020-tot heden)
 • Onderzoeker afdeling huisartsgeneeskunde, Vrije universiteit Amsterdam (2018 tot 2021) 


Drive
Ik ben Sarah (41 jaar) en moeder van Lucca (6 jaar) en Mábel (4 jaar). Toen ik voor het eerst moeder werd veranderde dat een hoop. Ik realiseerde me toen pas echt hoe enorm de impact van het moederschap is. Tegelijkertijd viel het me op dat de aandacht in de zorg met name ligt bij de zwangerschap en de bevalling, maar begeleiding daarna ontbreekt.


Voor jezelf zorgen en teglijkertijd het hooghouden van alle ballen binnen een draaiend gezin is een blijvende uitdaging door de jaren heen. Daar kan iedereen naar mijn mening wel wat ondersteuning in gebruiken. 


"FemmeVital is waar alles voor mij samenkomt!"


Manon Wentink

Manon Wentink

Opleiding

 • Bachelor oefentherapie Mensendieck (Hogeschool van Amsterdam)
 • Master Gezondheidswetenschappen (Vrije Universiteit van Amsterdam)
 • Promotietraject (Leids Universitair Medisch Centrum)


Loopbaan en expertise

 • Eigenaar praktijk voor oefentherapie Mensendieck in Haarlem (2010 tot 2017)
 • Oprichter en eigenaar SlaapSlim (2013 tot heden)
 • Slaaptherapeut en trainer van zorgprofessionals over slaap (2013 tot heden)
 • Docent aan de faculteit Gezondheid, Hogeschool van Amsterdam (2013 tot 2021)
 • Onderzoeker Leids Universitair Medisch Centrum (2012 tot 2019) 


Drive
Ik ben Manon (33 jaar) en moeder van Benjamin (2 jaar) en Chloë (1 jaar). Toen ik zelf moeder werd verbaasde ik mij dat er in de zorg zo weinig aandacht is voor het verander- en ontwikkelproces wat je als vrouw doormaakt als je moeder wordt.


Vanaf dat moment was mijn persoonlijke drijfveer om deskundige zorg toegankelijk te maken voor alle moeders, juist in die periode van hun leven waarin hun gezondheid zo kwetsbaar is. Vrouwen - sterk, zorgzaam, veerkrachtig, intuïtief – verdienen deze aandacht. De kracht van een groep vrouwen bij elkaar die taboes bespreekbaar maken, erkenning en herkenning vinden en durven te staan voor hun keuzes in het moederschap, zonder oordeel naar elkaar… Daar gaat mijn hart sneller van kloppen!